MASYAALLAH, TERNYATA PERANG AKHIR ZAMAN MENGGUNAKAN SENJATA INI, BANTU SEBARKAN

HANCURNYA bangsa Yahudi yaitu salah satu dari tanda-tanda datangnya hari kiamat. Factor ini bermula bersama suatu peperangan gede yg melibatkan tidak sedikit bangsa didunia termasuk juga bangsa Israel. Sebelum berlangsung peperangan ini, terdapat sekian banyak histori lain yg mengambil pada terjadinya peperangan ini menurut kronologi hadis akhir era hasil kajian ilmuan Islam.
Pertempuran dahsyat ini dikenal yang merupakan Armageddon, di mana ruang penting perang ini merupakan di lembah Megiddo atau Mageddon, Palestina. Barangkali ada yg punya anggapan Perang Armageddon hanyalah suatu film rekaan Hollywood belaka. Kenyataannya, Hollywood yg disokong oleh Yahudi memang lah mau menyamarkan bukti berkaitan Armageddon ini lewat propaganda film. Padahal di kalangan para ahli kitab mereka sudah mengkaji mengenai peperangan ini & selalu bersiap tersedia buat menghadapinya.

Disebutkan dalam Kitab Zakharia (89/13), bahawa sebagian agung bangsa Yahudi bakal mati dalam perang Armageddon & dua pertiga dari mereka bakal musnah. Sedangkan dalam kitab Zagiyal (12/39) disebutkan : ”Akan terjadi tujuh bln maka hunian Israel sukses mengubur mereka (beberapa orang mereka yg terbunuh) sebelum membersihkan bumi”.

Sebutan Armageddon sebenarnya tak terdapat dalam Hadis manapun. Cuma dinamakan dalam kajian-kajian Kristen & Ahli Kitab. Menurut bahasa Ibrani, Ar bermaksud gunung atau bukit. Mageddo serta ialah nama suatu lembah di Palestina. Satu Buah lokasi yg lumayan strategis dari sisi peperangan. Perang ini pula dikatakan sbg perang terakhir bersama memanfaatkan seluruhnya kemampuan pelbagai peralatan senjata moden yg mutahir. Bisa Jadi perang itu merupakan Perang Dunia ke-3 yg disebut-sebut juga sebagai Perang Nuklir.

Tidak Sedikit yg mengemukakan bahwa dalam Perang Dunia Ke-3, bom nuklir dapat difungsikan. Ada diceritakan pun dalam kitab Bahrul Mazi. Perang Dunia Ke-3 yg diramal bakal berlaku dalam tempo yg singkat. Namun, kemusnahannya amat sangat dahsyat. Maka dikatakan dunia selepas itu dapat kembali jadi seperti Era Pertengahan dimana bala tentara cuma dapat menunggang kuda pula bersenjatakan pedang seperti perang era dulu.

“Jika Perang Dunia Ke3 ialah berjuang bersama senjata nuklir, yg keempat bakal diperjuangkan dgn busur & anak panah.” – Louis Lord Mountbatten

“Saya tak tahu bersama apa senjata Perang Dunia Ke-3 dapat diperjuangkan, namun Perang Dunia Keempat bakal diperjuangkan dgn kayu & batu.” – Albert Einstein
Apakah Einstein & Mountbatten cuma kebetulan mengemukakan ini? Konon, ini disebabkan tehnologi seluruhnya tak boleh difungsikan lagi kepada musim itu dikarenakan EMP (electromagnetic pulse) senjata nuklir itu sendiri berlangsung diwaktu Perang Dunia Ke-3. Menjadi, kebolehan bala tentara saat Perang Dunia Keempat kelak yakni seimbang & tak berat sebelah sebab semuanya memanfaatkan peralatan perang yg sama.

Malah, ada sebagian hadis yg menekankan akhir era kelak dapat berlakunya perang memanfaatkan pedang & Dajjal bakal disembelih dgn pedang. Hadis Nabi pula ada menyatakan, Yahudi Zionis dapat bersembunyi di balik-balik batu & kayu & cuma selamat di belakang pokok Yahudi adalah pokok Gharqad, yg tidak sedikit di tanam sekarang ini di Israel.

“Tidak dapat berlaku kiamat sehinggalah semua umat Islam berperang dgn semua Yahudi. Umat Islam dapat membunuh mereka sehinggakan seandainya mereka bersembunyi di sebalik batu & pokok, tiba-tiba pokok-pokok & batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam supaya datanglah anda ke sini & bunuhlah beberapa orang Yahudi itu, kecuali pokok ‘Gharqad’, kerana beliau ialah pokok Yahudi”.(Hadith Sahih riwayat Al-Bukhari & Muslim).
 

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel